Παραδοσιακό μπριάμ της Πελοποννήσου.
Υλικά
4-5 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες στα δύο αλλά όχι μέχρι κάτω, το ίδιο και στα 4 κολοκύθια
5 μικρές ή μέτριες πατάτες καθαρισμένες αλλά ολόκληρες
10-12 πιπερίτσες πράσινες ολόκληρες
1 πιπεριά Φλωρίνη σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες ροδούλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο μάραθο ψιλοκομμένο, εφόσον τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει, αλλά μόνο τα ανθάκια του.
Γύρω στην μισή κούπα φρέσκο δυόσμο
1 κύβο λαχανόσουπα που τον διαλύω μέσα σέ 1 κούπα βραστό νερό και όπως είναι το ρίχνω μέσα στο ταψί
3 φρέσκιες ντομάτες σε φετούλες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
αλατοπίπερο
ρίγανη
τζίντζερ σε σκόνη
κουρκουμάς
μοσχοκάρυδο
πάπρικα καπνιστή
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα τυρί φέτα κομμένη στα χέρια σε κύβους
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα. 5′ πριν σβήσω το φούρνο βάζω την φέτα. Στους 210 αντιστάσεις και 1 σκάλα πριν τον πάτο του φούρνου.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou