Πανεύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες τηγανίτες Μάνης. Τρώγονται ως αλμυρές με τυρί ή γλυκές με μέλι για πρωινό ή για βραδινό.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει (υπολόγισα περίπου 3 φλυτζάνια τσαγιού)
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνω να μείνει σκεπασμένη για 30´ να φουσκώσει. Κόβω κομμάτια όσο ένα μεγάλο μανταρίνι , το πλάθω σε μπαστουνάκια, τα τραβάω με τα δάχτυλά μου να πάρουν μακρόστενο σχήμα και τα ακουμπάω σε βαμβακερή πετσέτα.
Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. Σερβίρω με ωραία γραβιέρα ή με μέλι και κανέλλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Tonia Vassilakou