Τα ζεπολέ ντόνατς είναι μπουκίτσες που δεν σταματάς στο 1…2…10….
Υλικά
1 φλ. νερό
8 κ. σούπας βούτυρο
3 κ. σούπας ζάχαρη
1/4 κ γλυκού αλάτι
1 φλ. αλεύρι
4 αυγά
σπορέλαιο για τηγάνισμα
ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να γίνει μια μπάλα κι συνεχίζουμε για 1-2 ‘ ακόμη.
Το βάζουμε στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να μην βγαίνει ατμός από τον κάδο, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα κι χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει στους 180 C βαθμούς, με δυο κουτάλια παίρνουμε από τη ζύμη και τη ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για 5′ γυρίζοντας μια φορά.
Τα βάζουμε σε χαρτί όταν τελειώσουν και τα περνάμε από ζάχαρη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras