Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά.
Υλικά
1/2 κιλό ινδική καρύδα
1/2 κιλό ζάχαρη αχνή
5 αυγά
Γλυκό κεράσι ή αμύγδαλο άσπρο ή καρύδι για από πάνω
Εκτέλεση
Κοσκίνισα τη ζάχαρη. Σε μια άλλη λεκάνη χτύπησα τα αυγά με τον αυγοδάρτη για να αφρατέψουν και τα έριξα μέσα στη ζάχαρη.
Συνέχισα το ανακάτεμα με μια μαρίζ. Τέλος έριξα σιγά σιγά και την καρύδα μέχρι να σφίξει.
Το έβαλα στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Με το κουτάλι της σούπας έπαιρνα και έκανα μπαλίτσα στο χέρι, τοποθέτησα το καρύδι από πάνω και το άφησα στη λαδόκολλα πατώντας το λίγο. Έψησα στους 160 για 20 λεπτά.
Προσοχή, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να είναι μαλακά, να μην μας στεγνώσουν πολύ από μέσα.
Όταν κρύωσαν τα τύλιξα με ζελατίνη για να είναι φρέσκα. Βγαίνουν 30 κομμάτια
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olga Karagianni