Συνταγή από Αγιορείτικη μονή για ταχινόσουπα. Αν σας αρέσει η γεύση του ταχινιού είναι μια εξαιρετική σούπα, πολύ θρεπτική και υγιεινή και με το κορν φλάουερ θυμίζει «κοτόσουπα» αυγοκομμένη.
Υλικά
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 καρότα μέτρια κομμένα σε κυβάκια
2 κολοκυθάκι κομμένα σε κυβάκια
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι καφέ ρύζι για σούπα
ή 1 φλυτζάνι τσαγιού μανέστρα ψιλή ή αστεράκι ή οποίο άλλο ζυμαρικό ψιλό θέλετε
Αλατοπίπερο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
χυμό 1 λεμονιού ανάλογα πόσο ξινούτσικο σας αρέσει
2 κ. σούπας ταχίνι
2 κ. σούπας κόρν φλάουερ ή και περισσότερο ανάλογα πόσα υγρά έβγαλαν τα λαχανικά μας και πόση ποσότητα έχει μείνει κατά το βράσιμο
(σε αλάδωτα φαγητά πρέπει να γίνεται χρήση με μέτρο στο πιπέρι)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να σκεπάζονται και λίγο παραπάνω. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να μισοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό μας ή το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν.
Διαλύουμε το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε και το κόρν φλαόυερ προσθέτοντας κι λίγο νερό.
Προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό μας σιγά – σιγά με μια κουτάλα, όπως κάνουμε το αυγολέμονο.
Περνάμε από το σιτάκι του τσαγιού το μείγμα μας, ώστε να κρατήσει τα χοντράδια του ταχινιού και το ρίχνουμε στο φαγητό από «ψηλά» ανακατεύοντας συγχρόνως ώστε να «δέσει».
Δοκιμάζουμε από αλάτι και λεμόνι και ανάλογα συμπληρώνουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Thanos Ntrosxos