Μια διαφορετική σκορδαλιά από παντζάρια. Ιδανική για μπακαλιάρο τηγανητό, μύδια ή καλαμαράκια τηγανητά, πατάτες βραστές ή στον ατμό.
Υλικά
4 μεγάλα παντζάρια κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο (αλλιώς, βρασμένα)
1 μέτρια πατάτα βρασμένη
1/2 φλ. τσ. καρυδόψιχα
3-4 σκ. σκόρδου λιωμένες
1/2 φλ. τσ. περίπου ελαιόλαδο
2 κ.σ. καλό ξύδι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Κόβουμε σε κομμάτια τα παντζάρια και την πατάτα και τα λιώνουμε με το πιρούνι να ενωθούν χονδρικά. Τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι τα 2/3 και δοκιμάζουμε τη γεύση. Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο ακόμα χρειάζεται και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρέμα ομοιογενής.
Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε 1 κ.γ. νερό. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Νίκος Γαλανός