Σπιτική μαρμελάδα με δαμάσκηνα.
Για κάθε κιλό δαμάσκηνα (πλυμένα και χωρίς κουκούτσια) μισό κιλό ζάχαρη.
Τεμαχίζουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 7 ώρες περίπου και βράζουμε με ένα ποτήρι νερό για 20 λεπτά ξαφρίζοντας και ανακινώντας.
Αφήνουμε 3 ώρες τουλάχιστον και μια βράση ακόμη 20 λεπτά προσθέτοντας 2 βανίλιες
και χυμό λεμονιού .
Σε αποστειρωμένα βάζα τοποθετούμε και καλή μας απόλαυση.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavros Tsalampounis
Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο