Τραγανοί, εύκολοι και νόστιμοι παραδοσιακοί λουκουμάδες.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
500 γρ. χλιαρό νερό
30 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δυο φακελάκια ξερή
7 γρ. αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα και μέλι για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμη Σπιτικά Λουκούμια με Λικέρ
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη το νερό και τις μαγιές και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω σαν πέπλο το αλεύρι μας και περιμένουμε δέκα λεπτά (αν βάλετε ξερή μαγιά δεν χρειάζεται να περιμένετε) ρίχνετε και το αλάτι ανακατεύετε καλά και το αφήνετε 25 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα σκεύος βάζετε σπορέλαιο σε χαμηλή φωτιά μόλις ζεσταθεί βουτάτε το κουτάλι σας σε λάδι και με την βοήθεια του χεριού σφίγγοντας παίρνετε το πάνω μέρος και το βάζετε στο σκεύος. Όταν βάλετε όσα θέλετε τότε βάζετε δυνατά την φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν. Το ίδιο θα κάνετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Πριν βάλετε το ζυμάρι χαμηλώνετε την φωτιά και την βάζετε δυνατά αφού έχετε βάλει την ποσότητα που θέλετε. Σερβίρετε με μέλι και κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Talida Marin