Πεντανόστιμο ριζότο με μπέικον, μανιτάρια και κοτόπουλο.
Υλικά
550 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
350 γρ. μπέικον
6 μέτρια μανιτάρια
1 κούπα φουσκωτή αρακά
3 κούπες ρύζι Arborio
6 κούπες ζωμό κότας
1 κόκκινο μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 ποτήρι άσπρο κρασί
Τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Λάδι και λίγο βούτυρο
Σκόρδο σκόνη μπόλικο, αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα σκόνη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μπέικον σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.
Έβαλα το λάδι με λίγο βούτυρο να κάψει και έβαλα το κρεμμύδι κουνώντας το τηγάνι καλά.
Πρόσθεσα το μπέικον μετά 5 λεπτά το κοτόπουλο , μετά αρακά και μανιτάρια.
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μουστάρδα.
Στο τέλος το ρύζι ανακάτωσα καλά να ψηθεί λίγο το ρύζι μετά το κρασί και άρχισα να βάζω το ζωμό κούπα -κούπα ανακατώνοντας συνέχεια και λίγο βούτυρο ακόμα , μέχρι να γίνει το ρύζι, έβαλα 1 κούπα παρμεζάνα ανακάτωσα καλά και σέρβιρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras