Ένα υπέροχο μαρμελαδογλυκό με ολόκληρα σύκα.
Υλικά
800 γρ. σύκα
400 γρ. ζάχαρη
Ένα ποτήρι νερό
Ένα ξυλάκι κανέλα
3-4 μοσχοκάρφια
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, αφού τα τσεκάρουμε να είναι κλειστά από κάτω και τα βάζουμε σε μπολ με τη ζάχαρη εναλλάξ, τα μυρωδικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 10 ώρες.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά, γιατί κολλάει, μέχρι να δέσει, αφού στο τέλος προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο