Πεντανόστιμο και πολύ αγαπημένο σπιτικό ρυζόγαλο.
Υλικά
100 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1100 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Κανέλα
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα σε μια κατσαρόλα (κρατάω 50 ml από το γάλα για να ανακατέψω το κορν φλάουρ).
Μόλις πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνω και το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
Όταν είναι έτοιμο και έχει χυλώσει το αδειάζω σε μπολάκια και τα αφήνω για λίγο έξω . Μετά τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και βάζω από πάνω κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Kassandra
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο