Μακαρόνια και θαλασσινά είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός συνδυασμός και είναι και νηστίσιμα. Μια από τις πιο γευστικές επιλογές είναι οι βίδες με γαρίδες.
Δροσερό και ελαφρύ γεύμα για μεσημέρι ή για βράδυ.
Δοκιμάστε επίσης: Γαρίδες με Μανιτάρια και Πιπεριές
Συνταγή για βίδες με γαρίδες
Υλικά
- μισό κιλό βίδες
- μισό κιλό γαρίδες – καθαρισμένες –
- 2-3 κρεμμυδάκια – φρέσκα ψιλοκομμένα –
- 2-3 ντομάτες – χοντροκομμένες –
- 1 πιπεριά κόκκινη – σε κύβους –
- 1 πιπεριά κίτρινη – σε κύβους –
- λίγο μαϊντανό – ψιλοκομμένο –
- 1 κ.τ.σ. σως σόγιας πικάντικη
- 2 λεμόνια χυμό
- σκληρό τυρί – της αρεσκείας σας –
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
– Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό, σουρώνετε και τα φυλάτε σε πυρίμαχο σκεύος ζεστά.
– Σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες. Ρίχνετε περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε να μαλακώσουν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά.
– Προσθέτετε τις γαρίδες, αφού πρώτα τις βράσετε και τις στραγγίσετε, τον μαϊντανό, την σόγια, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε αφήνοντας να συνεχιστεί το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά.
– Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα πάνω στα μακαρόνια.
– Ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο τυρί τριμμένο.
– Συνοδεύετε με σαλάτα μαρούλι.
Δοκιμάστε επίσης: Ριζότο με Γαρίδες
Μια συνταγή από το e-cook.eu