Εύκολα και νόστιμα τυροκούλουρα για το καφεδάκι, το κολατσιό, το γραφείο και το σχολείο.
Δοκιμάστε επίσης: Εύκολη Τυρόπιτα με φύλλο Βηρυτού
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι
λάδι
Για επάλειψη:
1 αυγό
2 κουταλιές νερό
σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τυριά και λίγο πιπέρι.
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στο πλάτος του σε 6 λωρίδες. Μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε στο κέντρο κάθε λωρίδας.
Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό, τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κολλήσουν. Τυλίγουμε κάθε ρολό και σχηματίζουμε ένα κουλούρι.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, χτυπάμε 1 αυγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
Ψήνουμε τα τυροκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 35 λεπτά.
Πεντανόστιμο και αφράτο τυρόψωμο με φέτα
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βασιλικη Βερουχη