Ντοματοκεφτέδες στο φούρνο για μια πιο υγιεινή επιλογή χωρίς τηγάνισμα.
Λιαστά Ντοματίνια
Υλικά
5-6 ντομάτες σφιχτές κομμένες σε κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο ,βασιλικό ψιλοκομμένο ,φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
αλάτι, πάπρικα γλυκιά, πιπέρι
1 φλιτζάνι φαρίνα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κομμάτι φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύω. Προσθέτω τα μυρωδικά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την φέτα και ζυμώνω να ενσωματωθούν και να γίνει μια ζύμη που να πλάθετε. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.
Σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα πλάθω τους κεφτέδες μακρόστενους, ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα γυρνώντας τα μια φορά.
Δοκιμάστε επίσης: Γριβάδι πλακί στο Φούρνο με κρεμμύδια και ντομάτα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη