Πεντανόστιμο ρεβανί με ινδοκάρυδο ιδανικό για κέρασμα.
Υλικά
120 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
120 γρ. σιμιγδάλι
50 γρ. ινδοκαρυδο
220 ml γάλα
3 ασπράδια αυγού
1 μπέικιν
Για το σιρόπι
1,5 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ εκτός από τα ασπράδια αυγού.
Σε δεύτερο μπολάκι χτυπάμε τα 3 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και τ ανακατεύουμε προσεχτικά μέσα στον υπόλοιπο χυλό.
Μόλις ψηθεί για 45′ λεπτά περίπου σε θερμοκρασία 175° βαθμούς, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε λίγο ινδοκάρυδο, το αφήνουμε να κρυώσει και έτοιμο το ρεβανί μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο