Ένα παραδοσιακό πιάτο της Καστοριάς είναι και το γριβάδι πλακί στο φούρνο. Το γριβάδι είναι ψάρι λίμνης και όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο και πιο νόστιμο είναι.
Μάλιστα, τα μεγαλύτερα ψάρια δεν έχουν πολλά κόκκαλα όπως τα μικρά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό ψάρι φέτος το καλοκαίρι, το γριβάδι είναι μια από τις προτάσεις μας.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή με Φρέσκο Μπακαλιάρο και Λαχανικά στο Φούρνο
Γριβάδι πλακί με κρεμμύδια και ντομάτα
Υλικά
Γριβάδι
5 κρεμμύδια ξέρα κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβος
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο αν θέλετε και παραπάνω
3 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρια κρασί (μπορείτε να βάλετε ξύδι)
Λίγο πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. μίγμα κύμινο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβω το ψάρι σε φέτες, το αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζω μέχρι να μελώσουν.
Ρίχνω λίγο αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Μετά βάζω την ντομάτα και σάλτσα και αφήνω λίγο να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνω το κρασί και τα μπαχαρικά, το σκόρδο το αφήνω λίγο και μετά βάζω στο πυρέξ το ψάρι σε σειρά.
Από πάνω ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, βάζω στο φούρνο στους 220 * μέχρι να πάρει χρώμα. Το συνοδεύω με πατάτες τηγανητές και σαλάτα της εποχής .
Δοκιμάστε επίσης: Σαρδέλες στο Φούρνο με Πιπεριές Φλωρίνης
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Tatjana Mico