Δεν υπάρχει κανείς που να μην λατρεύει το παγωτό και μάλιστα το παγωτό σοκολάτα. Ο καύσωνας κάνει την εμφανίσή του και τι πιο δροσιστικό από μια μπάλα παγωτό.
Παγωτό σοκολάτα λοιπόν χωρίς παγωτομηχανή χωρίς ανακάτεμα από τη στιγμή που θα μπει στην κατάψυξη και χωρίς κρυστάλλους που θα σας γίνει συνήθεια.
Δοκιμάστε επίσης: Το απόλυτο Σπιτικό παγωτό ΜΟΝΟ με ΓΑΛΑ!
Συνταγή για λαχταριστό παγωτό σοκολάτα
Υλικά
380 γρ γάλα ζαχαρούχο
263 γρ μορφατ ( ξέρετε το μεταλλικό κουτί στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
60 γρ μέλι
40 γρ κακάο κοσκινισμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
100 γρ νιφάδες σοκολάτας
Το ζαχαρούχο και η μορφατ πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο
Γλάσο σοκολάτας που παγώνει αυτοστιγμής
Υλικά
140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γλ βούτυρο καρύδας ( έβαλα λάδι καρύδας)
Εκτέλεση για το παγωτό
– Βάζουμε τη μορφατ σε μπολ και με το μίξερ χειρός την χτυπώ να αφρατέψει. – Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ξανά το μίγμα μας.
– Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο ( το κοσκινίζουμε πάνω από το μίγμα μας) και συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ ομογενοποιώ το μείγμα μου.
– Σταματώ το μίξερ και με μια μαριζ ανακατεύω από κάτω προς τα επάνω μερικές φορές και προσθέτω τις νιφάδες σοκολάτας ανακατεύοντας πάντα με τη μαριζ και τον ίδιο τρόπο, να πάνε παντού στο μείγμα.
– Βάζω το μείγμα σε πλαστικό τάπερ, στρώνω με την μαριζ την επιφάνεια του, το σκεπάζω με το καπάκι του, και στην κατάψυξη για αρκετές ώρες!!! Το άφησα ένα βράδυ.
– Σερβιρω με το γλάσο σοκολάτας που παγώνει άμεσα μόλις έρθει σε επαφή με το παγωτό!!!
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
– Σε Μπεν Μαρί βάζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και το βούτυρο καρύδας και τα λιώνουμε. Το μπολ που έχει τα υλικά μας να μην είναι σε επαφή με το νερό.
– Μόλις λιώσει ρίχνουμε πάνω από το παγωτό μας και σερβίρουμε.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο!
Η συνταγή είναι από το YouTube απο το κανάλι Bake iT του Stratos Petrou και την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Τιφτικίδου.