Χριστουγεννιάτικη κρύα σαλάτα σαν τούρτα που διατηρείται 3-4 ημέρες στο ψυγείο.
Υλικά για τη χριστουγεννιάτικη κρύα σαλάτα:
4 πατάτες
4 παντζάρια
4 καρότα
5 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. λεμόνι
Λίγο λάδι
Αλάτι – πιπέρι
Δείτε ακόμη Πίτσα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.
- Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
- Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
- Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. Ρίχνουμε με
- την σειρά αλάτι, πιπέρι, άνηθο, τους κροκούς και το ασπράδι. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την πατάτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Maria Tz
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο