Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα εναλλακτικά «μελομακάρονα» στο σπίτι χωρίς πολλά-πολλά και κυρίως χωρίς ψήσιμο.
Υλικά για τα «μελομακάρονα» του τεμπέλη:
Μια συσκευασία ταχίνι (900 γραμμάρια)
Ένα κουτάλι της σούπας τριμμένη κανέλα
Ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
Καρυδόψιχα
Μέλι (όσο γλυκό θέλετε να γίνει το μείγμα).
Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, θα βάλετε όσο χρειαστεί ανάλογα με το πόσο σκληρό θέλετε να είναι το μείγμα σας.
Δείτε ακόμη Εύκολοι Κουραμπιέδες με Λάδι
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε καλά το ταχίνι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αν θέλετε περισσότερη κανέλα ή γαρίφαλο προσθέστε μέχρι να ικανοποιηθείτε. Αν η γεύση ή η μυρωδιά είναι πολύ έντονη προσθέστε και άλλο ταχίνι.
- Το καρύδι είτε θα το ανακατέψετε μαζί, είτε θα το πασπαλίσετε από επάνω, είτε και τα δύο.
- Προσθέστε μέλι όσο σας αρέσει και ανακατέψτε καλά. Το ταχίνι θα πήξει σχετικά. Όσο πιο πολύ μέλι βάζετε τόσο πιο πολύ πήζει.
- Όταν βάλετε όλα τα υλικά έτσι όπως σας αρέσει ήρθε η ώρα για την «τελική πινελιά».
Προσθέστε το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, που δεν είναι άλλο από το νερό! Ρίχνοντας λίγο-λίγο και ανακατεύοντας καλά, το μείγμα σας θα πήξει πάρα πολύ και θα «πετρώσει». Επιπλέον, θα αποκτήσει αρκετά ικανοποιητικά την μυρωδιά του μελομακάρονου.
Αν θέλετε μπορείτε να πλάσετε το μείγμα σε «μελομακάρονα» και να συμπληρώστε από πάνω κανέλα, ζάχαρη και καρύδια. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε μία δύο μέρες το μείγμα στο δοχείο που το φτιάξατε, γιατί έχει την τάση να «ιδρώνει» το λάδι του.
Δείτε επίσης Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα Κέικ