Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια, καρύδια και σταφίδες. Κάπου μέσα στο Κέικ … κρύβεται η Χρονιά σου! Μια συνταγή ιδιαίτερη και πρωτότυπη αλλά κυρίως αφράτη και γευστική.
Υλικά για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κέικ:
500 γρ. Φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
425 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
6 πορτοκάλια για ταψάκι 28εκ. διάμετρο
100 γρ. καρύδια
50 γρ. σταφίδες
1 κέρμα για φλουρί
Δείτε ακόμη Τα «Μελομακάρονα» του Τεμπέλη
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύεται τα υλικά εκτός από τα πορτοκάλια σε ένα μπολ.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε από πάνω φέτες πορτοκαλιού.
- Καλύπτεται με αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα πορτοκάλια και ψήνεται σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
- Διακοσμείτε όπως εσείς αγαπάτε με ότι στολίδια έχετε και βάζετε το κέρμα.
- Ρίχνετε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω αφού κρυώσει.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gkika Eleni
Δείτε επίσης Χριστουγεννιάτικο Κέικ Μελομακάρονο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο